Succesvol mini-symposium over Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH)

image1-2

Woensdag 29 juni stond het mini-symposium NAH op het programma in de Zorginnovatiewinkel. Op een laagdrempelige manier werd er kennis gedeeld, verbinding gemaakt en inspiratie opgedaan op het gebied van NAH. Dit alles in de charmante en bijna urban sfeer van de Zorginnovatiewinkel. Een 5-tal sprekers deelden hun visie en ervaringen met de gasten. Zo vertelde Timmie Labanowski (neuropsycholoog) over NAH en onder andere het belang van de cognitieve reserve bij de revalidatie. Sjaan Abel (sociaal gerontoloog) deelde in een inspirerende sessie de visie van Recuper en hoe zij NAH specifieke revalidatie vormgeven. Adriënne Slaman (verpleegkundige NAH poli WZH) en Remco Klopper (ergotherapeut WZH) vertelde hoe de NAH-Poli van WZH in zijn werk gaat en wat de rol van de ergotherapeut hierbij is. Kees Jongmans (voorzitter Hersenletsel.nl afdeling Noord-Brabant) vertelde vol passie over hoe een optimale samenwerking in de keten eruit ziet en wat daar voor nodig is. Ook waren er 2 productpitches. Simone Hoogendijk vertelde over het Huis van Morgen en demonstreerde een aantal producten specifiek geschikt voor patiënten met NAH.  Mark van der Meijden liet aan de hand van een casus zien welke rol eGPO in de coördinatie en communicatie rondom de NAH patiënt kan betekenen. Na afloop werd er uitgebreid genetwerkt en nagepraat onder het genot van een hapje en drankje.

Terug naar nieuwsoverzicht