ZorgRobotica; kopzorgen of ontzorgt het juist?

image1-4

Ruim 20 belangstellenden kwamen 23 september jl. op het mini-symposium Robots in de zorg en artificial intellegence af. ZorgRobotica; kopzorgen of ontzorgt het juist? Daar ging het deze avond over. Apotheker Michel van de Beek deelde zijn briljante mislukking om anderen te helpen met innovatie in de zorg. Daarna vertelde Maarten de Venster over artificial intelligence in geestelijke gezondheidszorg. Tess ondersteunt mbv kunstmatige intelligentie behandelaars via whatsapp of telegram.

Tot slot stelde Robert Paauwe (oprichter van Tinybots) dat technologie als hulpmiddel en niet als doel dient. Dat is het uitgangspunt voor #tinybots Tessa, zij prikkelt en ondersteunt de zorg. Het is een kleine pratende robot voor mensen met dementie en hun familie. Tessa helpt mensen met dementie door het geven van dagelijkse herinneringen, suggesties en het spelen van persoonlijke muziek.

image2-2

Terug naar nieuwsoverzicht