Mini-symposium moderne wijkzorg

cuaghwqw8aaqjdcDirect na de opening stond het eerste mini-symposium over modere wijkzorg op het programma van de Zorginnovatiewinkel Assen. Henk Kuiper, huisarts in Hoogeveen trapte af met een inspirerende presentatie over samenwerking in de wijk ondersteund door eHealth. eHealth inzetten vereist discipline maar je team kan je daarbij bij de les houden. Goede afstemming van zorg en teamwork levert kwaliteit van zorg op.

Henk te Riet, adviseur Icare, vertelde vervolgens uitgebreid over Welthuus. Een stichting die beschikt over een netwerk van van o.a. IT proffesionals die als vrijwiller kwetsbaren helpen met op maat gemaakte eHealth. Ook vertelde hij over de Zorgkoffer.

Daarna gaf Martine Bal een korte product pitch van het Zorghorloge. Dit is een multifunctionele alarmknop in de vorm van een horloge. In geval van nood wordt direct een spraakverbinding gemaakt met een hulpverlener.

cuawxe8wiaaf8i6

Tot slot gaven Marja vd Berg en Heidi Strijker (HZD) een duo presentatie over positieve gezondheid en samenwerken in de wijk. In de gemeente Hoogeveen gaan ze hier helemaal voor. Door dit te goed te organiseren levert veel op. Het gevoel van ” ik sta er niet alleen voor en we zijn gezamenlijk verantwoordelijk en in control” zijn veelgenoemde reacties van betrokken hulp/zorgverleners.  Alle hulpverleners zijn er al voor samenhangende zorg, je moet ze alleen slim verbinden stelt Heidi Strijker.

Na afloop werd er nog uitgebreid nagepraat met bezoekers en de
sprekers onder het genot van een hapje en drankje.