Innovatie bij dementie en niet-aangeboren-hersenletsel (NAH)

msdemennah

In samenwerking met de gemeente Oosterhout organiseerde De Zorginnovatiewinkel op maandag 24 oktober een mini-symposium over innovatie bij dementie en niet-aangeboren-hersenletsel (NAH). De sprekers vertelde over praktisch toepasbare vernieuwingen in de zorg voor deze kwetsbare groepen.

Waldemar Hogerwaard vertelde uitgebreid over veranderingen in processen, producten en systemen. Martine Bal constateerde dat er 3x het aantal inwoners van de gemeente Oosterhout woont thuis met dementie. Zij gaf een inspirerende lezing over het Zorghorloge, een Nederlandse innovatie om mensen met NAH en dementie meer veiligheid te bieden. Ben van Huijgevoort van Pauwer.nl 20 sprak over vernieuwende zorgverlening voor mensen met hersenletsel en over een sluitende zorgketen. 140.000 mensen krijgen jaarlijks hersenletsel waarvan er 10.000 sterven, 4% van de Nederlandse bevolking heeft hersenletsel. Na afloop werd er onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat met gasten en sprekers.