Mini-symposium innovatieve ouderenzorg

We trapten op donderdagavond 27 oktober af met een korte introductie over zorgvernieuwing en innovatie door Waldemar Hogerwaard gevolgd door Hilga van Meerwijk – Vedder, specialist Ouderengeneeskunde over de toegevoegde waarde van eHealth op een efficient multidisciplinair overleg bij zorggroep Noorderboog in Meppel.

Arenda Krol en Marianne Scheven vertelden over hun ervaringen waarbij zij als huisarts onderaannemer zijn in een samenwerkingstraject met meerdere zorgverleners. “ELV bedden helpen ouderen die tijdelijk zorg nodig hebben zonder een WLZ indicatie. Echter financiering blijft een probleem” zei Marianne Scheven.Marieke van Diepen gaf een bevlogen pitch over #truedoors de opplakdeur die mensen met dementie helpt.

Cisca Ensing vertelde vervolgens over brandveiligheid en de inzet van sensortechnologie namens de Icare Ledenvereniging. Daarna gaf Lucretia Elling een live demo van @TinyEYEeu blended en remote care voor #logopedie en tot slot vertelde Martine Bal over veiligheid bij mensen met niet aangeboren hersenletsel en hoe een zorghorloge daarbij kan ondersteunen. Het Zorghorloge, een Drentse uitvinding gepresenteerd in Drenthe.

Na afloop werd er uitgebreid nagepraat met gasten en sprekers.

Terug naar nieuwsoverzicht