69% Drenten wil thuis sterven. Lukt bij 38% @ProvDrenthe @Zorginnovwinkel

mspzHet mini-symposium over Palliatieve Zorg op donderdag 27 oktober begon met een persoonlijk verhaal van Bas Schepers (Rode Draad) over veranderingen in de Palliatieve Zorg. Bas Schepers vroeg wat het publiek zou doen met 51 miljoen voor palliatieve zorg. Zijn voorstel was om een palliatief geluks budget als nieuw acroniem voor PGB in te stellen.

Wilma van Wijk vertelde vervolgens over haar ervaringen met betrekking tot het Zorgprogramma Palliatieve (thuis) zorg bij de coöperatie IJsselstromen.

Clary Wijenberg, verpleegkundig specialist palliatieve zorg bij Icare toonde een overzicht van succesvolle tech innovaties in palliatieve zorg. Zelfs chemo thuis is al mogelijk. Digitale leerplaats voor oa zingeving bij palliatieve fase is te vinden op http://www.consortiumligare.nl.

Tot slot wordt er een demonstratie over de App PalliArts gegeven door Brigitt Demmers.

Brigitt Demmer demonstreerde de prijswinnende app PalliArts, een landelijk hulpmiddel voor palliatieve zorg oa met alle richtlijnen van pallialine.  Tot slot pitchte Jolanda Terstappen haar initiatief ikbenthuisindezorg.nl, een toerustingscursus Ziekenverzorging voor mantelzorgers en vrijwilligers.