De zorg is net een olifant en hoe krijgen we die aan het dansen?

Gelle Klein Ikkink, programmadirecteur Innovatie & Zorgvernieuwing van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Jack Gerats wethouder maatschappelijke ondersteuning van de gemeente Maastricht openden op maandag 6 maart onder grote belangstelling de Zorginnovatiewinkel in Maastricht.

Vertrouwd decor, nieuwe lokatie, weer volle bak en het voelt als thuiskomen gaf Gelle Klein Ikkink aan in zijn openingsspeech. Wethouder Gerats vertelde dat er een goede voedingsbodem voor zorginnovatie is in Maastricht en hij is dan ook zeer verheugd dat de Zorginnovatiewinkel in zijn stad Maastricht is neergestreken. “De energie en enthousiasme spat ervan af ” aldus de wethouder.

Daarna gaf Jan Maarten Nuijens, bestuursvoorzitter van Evida Thuiszorg, een inspirerende presentatie over de uitdagingen waar de wijkzorg in Maastricht-Heuvelland nu voor staat, wat de rol van zorginnovaties hierin is en hoe Envida met deze uitdagingen en zorginnovaties omgaat. Hij sprak de hoop uit dat het nieuwe kabinet een innovatiefonds opzet die zorgvernieuwing en technologie versnelt. Daarna volgde een korte eHealth quiz over Zorginnovatie waar de 3 heren het opnamen tegen de rest van de gasten. Direct na de opening vond een mini-symposium plaats over eHelath & zorgvernieuwing.

Terug naar nieuwsoverzicht