Terugblik de Zorginnovatiewinkel Utrecht

Hoog Catharijne was voor één maand hotspot van eHealth, zorgvernieuwing en zorginnovatie. Van 21 januari tot en met 18 februari 2017 werd een voormalige kapperszaak omgetoverd tot de Zorginnovatiewinkel Utrecht. Alweer de 4e winkel in de tournee door Nederland en de 6e in totaal. En dit was een heel speciale editie van onze pop-up omdat we de eHealthweek 2017 opende. Een opvouwbare scootmobiel uitklappen en een ingewikkeld parcours van eHealth obstakels afleggen, dat was de uitdaging voor Secretaris Generaal Erik Gerritsen, die samen met de Utrechte wethouder Kees Diepenveen op bevlogen wijze op deze scootmobiel een schans nam en al slalommend om kegels ook nog de toeschouwers vertelde dat bureaucratie aangepakt moet worden en er nooit overbodig beleid màg en kàn zijn. De deur staat bij hem voor iedereen open om daarover in discussie te gaan als beleid eHealth en zorgvernieuwing
belemmeren maar vooral ook om te horen wat succesvol gebruik van eHealth kan bevorderen zei hij. Vervolgens werd op hoge snelheid de winkel geopend en crossten de heren door de kartonnen deur met daarop geschreven “de doorbraak van eHealth”

De opening was leuk en inspirerend en de 28 activiteiten in de eHealth week die Janneke Sluiter en Waldemar Hogerwaard met hun team in de winkel organiseerden, lieten ziet hoe zorginnovatie leeft. In de eerste week ontvingen we meer dan 1000 bezoekers, werden workshops gegeven en was er een eHealth quiz waarin David Samoocha van Patiëntenfederatie Nederland zich ontpopte tot eHealth showmaster. Met Zorg voor Innoveren, Axon, Scouters en vele anderen werden zorgloketten bemand waar patiënten, zorgverleners en ondernemers op verschillende vlakken geholpen werden met vraagstukken over versnelling van eHealth. Ook de sessies over zorginnovatie en ethiek zetten veel mensen aan het denken en de kwaliteit van sprekers bij de symposia was wederom erg hoog. Innovaties bij dementie, Niet-aangeboren-hersenletsel, samenwerking, sport en zorg, de symposia waren zeer divers. Ook deze winkel weer bijzondere sessies zoals de lezing over ondernemerschap in de zorg waarin Thomas Blekman over de effectuation theorie sprak, de eHealth top-of-flop waarin 8 start-ups en scale-ups hun zorginnovatie pitchten en ze feedback kregen van het directoraat generaal van VWS, patiënten en ondernemers. De pop-up winkel was met ruim 4000 bezoekers een
groot succes.

Terug naar nieuwsoverzicht