Mini-symposium eHealth & Zorgvernieuwing

Aansluitend aan de opening vond het mini-symposium over eHealth en zorgvernieuwing plaats. Jerome van Dongen van Hogeschool Zuyd nam de bezoekers mee in een uitdagende casus rondom een complexe patiënt. Hij vertelde hoe hij kijkt naar de interdisciplinaire samenwerking tussen professionals en hoe deze verbeterd kan worden.

Vervolgens gaf Waldemar Hogerwaard een inspirerende lezing over zorginnovaties en vernieuwingen in de zorg. Tussen de lezingen werd Mopas gepresenteerd, valdetectie en veilig wonen met deze Limburgse innovatie.

Richard Blauw van VR-iendje gaf een live virtual reality demo van VR-iendje met beelden van de bonte sturm van de Maastrichtse Vasteloavend. Onderzoek van Brennan-Spiegel toont aan dat pijn in sommige gevallen afneemt bij gebruik van VR. Lisa Morsink van Adelante Zorg beaamde dit en gaf aan dat er ook volop mogelijkheden voor VR in de revalidatie zijn! Zij gaf de bezoekers een kijkje in de keuken van de innovatiekeuken bij Adelante.

Na afloop werd er flink genetwerkt onder het genot van een hapje en drankje. 

Terug naar nieuwsoverzicht