De Zorginnovatiewinkel in Goes

Op maandag 14 november werd de Zorginnovatiewinkel* in Goes aan de Korte Kerkstraat 15 door Gelle Klein Ikkink, programmadirecteur innovatie en zorgvernieuwing van het Ministerie van VWS via videoverbinding officieel geopend.

ziwgoes_2

Kennismaken met vernieuwing in de zorg

Meer aandacht voor eHealth, zorgvernieuwing en innovatie, dat is waar de Zorginnovatiewinkel voor staat. Na het succes in Den Haag, is de Zorginnovatiewinkel een half jaar on tour door Nederland en strijkt neer in Roosendaal, Assen, Goes, Utrecht en Maastricht. Een maand lang kunnen belangstellenden in een pop-up winkellocatie in het centrum van deze binnensteden kennismaken met vernieuwing in de zorg. Met de zorginnovatiewinkel wil de organisatie burgers, zorgverleners, sociale wijkteams en beleidsmakers bewust maken van de vele nieuwe mogelijkheden die er zijn en een beweging op gang brengen. Het biedt een podium voor allerhande zorginnovaties en vraagt hier aandacht voor.

Landelijk aandacht voor zorginnovatie en eHealth

ziwgoes3Het initiatief is in samenwerking met het Huis van Morgen van het Care Innovation Center West-Brabant en wordt ondersteund door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze samenwerking maakt het mogelijk het concept te verduurzamen niet alleen lokaal, maar ook landelijk. Daarnaast sluit het goed aan bij de doelstellingen die het Ministerie van VWS zich de komende jaren heeft gesteld waarin het toegankelijk maken van zorginnovatie en eHealth belangrijke speerpunten zijn. De Zorginnovatiewinkel geeft daar concreet invulling aan en wordt daardoor ook vanuit het Ministerie van VWS ondersteund.

De winkel was van 14-11-2016 tot 16-12-2016 geopend.

 

 

ziwgooes

Gesloten